Onze 3 favorieten wandelingen in De Panne

De Panne_wandelen

Jong en oud reizen naar De Panne voor Plopsaland. Toch is de laatste grote Belgische kustgemeente voor de Franse grens veel meer dan een pretpark. In deze blog geven we je onze drie favoriete wandelingen mee.

Als we gaan wandelen in De Panne beginnen we steevast aan zee. Of wat dacht je? Er gaat weinig boven een langgerekte strandwandeling 😉

Van daaruit trekken we het unieke duinengebied in. Trek je mee je wandelschoenen aan?

Wandeling 1. het uitgestrekte Westhoekreservaat

We beginnen langs het strand om vervolgens een stuk van het Westhoekreservaat te verkennen. Dit reservaat vormt samen met het Calmeynbos, de Krakeel- en Oosthoekduinen het grootste aaneengesloten duinenmassief van onze Belgische kust.

Wandeling 2. de waardevolle fossiele duinen van Cabour

De fossiele duinen van Adinkerke zijn zowel gekend als de Cabourduinen en Garzebekeveld. , zijn één van de best bewaarde fossiele duingebieden van Noordwest-Europa. Sommige delen van dit 107,5 hectare groot gebied zijn al 5000 jaar oud! Leuk voor de kinderen is de speelzone in Garzebekeveld.

Wandeling 3. de Oosthoekduinen

In de Oosthoekduinen wandelen we door een 80 hectare groot duin- en bosgebied. Droge mosduinen en duingraslanden zetten er de toon. Het Artiestenpad is echt de moeite. Ook hier speelzones!

Informeer je zeker ook over het mindermobielenpad als je minder te been bent of met een buggy of rolstoel op pad bent.

Comments are closed.