Kerstvakantie, oudejaarsavond en nieuwjaar aan zee

Kerstmis, Oudjaar en Nieuwjaar aan zee is een unieke ervaring. De feestdagen leggen een heerlijk warme sfeer over de Noordzee, over Oostende, over het strand en de winkelstraten.

Geniet met de kerstvakantie met je gezin, familie en vrienden van het vuurwerk boven zee, de unieke kerstverlichting... Je kan schaatsen in het park, de kerstman knuffelen, een tentoonstelling bezoeken en zoveel meer.

Vuurwerk op Nieuwjaar

Het eindejaarsvuurwerk is een goede traditie in Oostende. Duizenden mensen vieren om middernacht de overgang van oud naar nieuw met het betoverende lichtspektakel. De unieke weerspiegeling in de Noordzee doet geen enkele stad Oostende na. Kom tegen middernacht op oudjaar naar het Groot Strand, ter hoogte van het Casino van Oostende. Geniet van de betoverende kleuren, de luide knallen en neerdwarrelende sterren. Elk jaar top vuurwerk. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Gelukkig nieuwjaar !!!

Heb je met de kerstvakantie al eens aan zee gehuurd? Check meteen of je ons vakantieappartementen met zicht op zee nog huren!

Supergezellige kerstmarkt

Oostende heeft een supergezellige kerstmarkt. Dat ondervinden de huurders van Het Appartement en De Loft elk jaar. Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Bestel je glühwein of jenever, je braadworst of smoutebollen. Dompel je onder in de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. De kerstmarkt wordt omringd door meer dan 150 verlichte kerstbomen. En vind je dat de Kerstman niet mag ontbreken op je gezellige kerstfeestje? Dan zoek je hem toch gewoon op? Van 2 december tot 8 januari woont de goede, oude man in zijn Huis van de Kerstman op het Oostendse Wapenplein. Doe hem de groeten van ons 😉

niet te missen activiteiten tijdens de kerstvakantie
1

Ook in de winter is het fantastisch om aan zee toeven. Oostende is in feeststemming tijdens de kerstvakantie. Redenen te over om met Kerstmis, Oudjaar en Nieuwjaar een vakantie in Oostende te boeken. Kies voor de rust op het strand… of één van deze 3 activiteiten.

1. Winter in het park
Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark kan je als bezoeker schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. De schaatspiste wordt dit jaar voor het eerst overdekt, zodat je je onder alle weersomstandigheden kunt uitleven op het ijs! Dagelijkse animaties en activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie maken deze ultieme winterbeleving compleet. Van vrijdag 2 dec 2022 tot zondag 8 jan 2023
2. Nieuwjaarsduik
De nieuwjaarsduik is niet enkel voor zotten of warmbloedigen. Elk jaar plonsen duizenden feestvierders en ijsberen de Noordzee in. “Gewoon omdat het plezant is zo het nieuwe jaar in te zetten.” Verwacht je aan een massa-opwarming op het strand, warme dranken en hapjes, een dolle verkleedpartij en jawel… een frisse duik in de zee. Ook toeschouwers zijn welkom! De Nieuwjaarsduik vindt plaats op 7 januari om 15 uur op het strand van Oostende voor de “Drie Gapers”, bij het bronzen ruiterstandbeeld van Leopold II aan de Koninklijke Gaanderijen
3. Expo James Ensor
De tentoonstelling van Ensor raden we aan voor wie het graag warmer heeft. De man die leefde, werkte en begraven ligt in Oostende stelt nu 36 tekeningen voor. Wereldwijd hebben musea, verzamelaars en liefhebbers belangstelling voor de grensverleggende kunst van James Ensor. Deze tekeningen tonen een andere kant van de meester. Nog tot 15 januari in het Ensorhuis: Taferelen uit het leven van Christus

Met dank aan Sport.be TV voor deze Aftermovie Nieuwjaarsduik Oostende

Je volgende vakantie in Oostende? Bekijk nu....

Sneeuw in Oostende?

Zal je het strand onder een laag sneeuw zien tijdens de kerstvakantie? Een sneeuwman met zicht op zee? Drie sjaals nodig? Of een verrassend warm winterzonnetje? Check hier het weerbericht.

Kusttram_nieuw_de lijn
Kusttram info
particuliere-verhuurders_anke-dewilde_hans-hermans
Verhuurders Anke & Hans
oostende_zee_vakantie_Karen-Ravach_zeemeeuw_golfbreker
Foto's van onze gasten
Arne-Quinze_oostende_blokken
Zeedijk Oostende
Werkvakantie_7 redenen vergaderen werken in Oostende
Werkvakantie aan zee