Kerstmis, oudjaar en Nieuwjaar in Oostende

Kerstmis, Oudjaar en Nieuwjaar leggen een unieke sfeer over de Noordzee, over Oostende, over het strand en de winkelstraten. Vuurwerk boven zee. Unieke kerstverlichting. Schaatsen in het park...

Vuurwerk op Nieuwjaar

Het eindejaarsvuurwerk is een goede traditie in Oostende. Duizenden mensen vieren om middernacht de overgang van oud naar nieuw met het betoverende lichtspektakel. De unieke weerspiegeling in de Noordzee doet geen enkele stad Oostende na. Kom tegen middernacht op oudjaar naar het Groot Strand, ter hoogte van het Casino van Oostende. Geniet van de betoverende kleuren, de luide knallen en neerdwarrelende sterren. Elk jaar top vuurwerk. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Gelukkig nieuwjaar !!!

Supergezellige kerstmarkt

Oostende heeft een supergezellige kerstmarkt. Dat ondervinden de huurders van Het Appartement en De Loft elk jaar. Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Bestel je glühwein of jenever, je braadworst of smoutebollen. Dompel je onder in de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. De kerstmarkt wordt omringd door meer dan 150 verlichte kerstbomen. En vind je dat de Kerstman niet mag ontbreken op je gezellige kerstfeestje? Dan zoek je hem toch gewoon op? Van 30 november tot 6 januari woont de goede, oude man in zijn Huis van de Kerstman op het Oostendse Wapenplein. Doe hem de groeten van ons 😉

Boek nu je feestdagen in Oostende
1
niet te missen activiteiten tijdens de kerstvakantie

Ook in de winter is het fantastisch om aan zee toeven. Oostende is in feeststemming tijdens de kerstvakantie. Redenen te over om met Kerstmis, Oudjaar en Nieuwjaar een vakantie in Oostende te boeken. Kies voor de rust op het strand… of één van deze 3 activiteiten.

1. Lichttunnel
Een feeërieke lichttunnel overkapt de Adolf Buylstraat. Dat is op zich al bijzonder. Maar er gebeurt meer. Vier keer per dag geeft de lichthemel een spectaculaire lichtshow op muziek. Met maar liefst 232.500 lichtjes zal je je ogen én oren niet geloven wanneer je deze lichtshow beleeft in Oostende! Vanaf 30 november om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.
2. Nieuwjaarsduik
De nieuwjaarsduik is niet enkel voor zotten of warmbloedigen. Elk jaar plonsen duizenden feestvierders en ijsberen de Noordzee in. “Gewoon omdat het plezant is zo het nieuwe jaar in te zetten.” Verwacht je aan een massa-opwarming op het strand, warme dranken en hapjes, een dolle verkleedpartij en jawel… een frisse duik in de zee. Ook toeschouwers zijn welkom! De Nieuwjaarsduik vindt plaats op het strand van Oostende voor de “Drie Gapers”, bij het bronzen ruiterstandbeeld van Leopold II aan de Koninklijke Gaanderijen
3. Jamers Ensor
De tentoonstelling van Ensor raden we aan voor wie het graag warmer heeft. De man die leefde, werkte en begraven ligt in Oostende stelt er nu ook 26 van zijn werken voor. Wereldwijd hebben musea, verzamelaars en liefhebbers belangstelling voor de grensverleggende kunst van James Ensor. Laat u zelf verbazen door doorlichte nevels boven de zee, de wriemelende chaos van De opstandige engelen, een kinderlijk feeërieke optocht van een muziekkapel in de straten van Oostende, de spectaculaire Uitdrijving van Adam en Eva uit het Aards Paradijs en de mysterieuze stilte over de daken Oostendse huizen. Tot 16 juni 2019 te bezoeken in Mu.ZEE, Romestraat 11.

Met dank aan Sport.be TV voor deze Aftermovie Nieuwjaarsduik Oostende

Je volgende vakantie in Oostende? Bekijk nu....

Sneeuw in Oostende?

Zal je het strand onder een laag sneeuw zien tijdens de kerstvakantie? Een sneeuwman met zicht op zee? Drie sjaals nodig? Of een verrassend warm winterzonnetje? Check hier het weerbericht.

Kusttram_nieuw_de lijn
Kusttram info
particuliere-verhuurders_anke-dewilde_hans-hermans
Verhuurders Anke & Hans
oostende_zee_vakantie_Karen-Ravach_zeemeeuw_golfbreker
Foto's van onze gasten
Arne-Quinze_oostende_blokken
Zeedijk Oostende
Werkvakantie_7 redenen vergaderen werken in Oostende
Werkvakantie aan zee