Over verhuurders Anke & Hans

Sinds 2013 verhuurt Anke haar appartement op de zesde verdieping van een recent gerenoveerd gebouw op de Zeedijk in Oostende. Sinds 2018 biedt ook Hans zijn loft op de 5de verdieping van diezelfde Zeedijk aan voor vakantieverhuur.

"Ooit word ik wakker met zicht op zee", voorspelde ik

Als kind hield ik niet zo bijzonder van dat zand tussen m’n tenen. Maar toen ik op m’n 22ste op het strand in Oostende liep, wist ik het 100% zeker: ooit zou ik niet enkel op het strand lopen, maar er ook vanuit mijn luie zetel naar kijken en blijven kijken. Ik hoor het me nog zeggen: “Later, als ik hier in het weekend wakker word met zicht op zee, dan…”, niet de minste aarzeling, niet eens een “misschien”. Achteraf beschouwd best wel een krasse uitspraak voor een studente wiens huisje-tuintje-kindje-boompje-leven nog moest beginnen. “Op een dag worden dromen werkelijkheid, zo lang je er maar in gelooft”, zong ik als kind keer op keer mee met Kinderen voor Kinderen. Misschien heb ik het te danken aan het feit dat ik er zó hard in geloofde, want in 2012 werd ik de eigenaar van het Appartement. Sindsdien word ik in het weekend inderdaad regelmatig wakker met zicht op zee.

Correcte dame des huizes Anke, vriendelijk en dankbaar. De bubbels waren een warm onthaal. Ik en mijn kleindochter hebben een super verlof gehad. Bedankt Anke voor alles.”
Mieke & Nell

"Fantastisch om elke dag de golven in te duiken"

"Hou je het meeste van de zee of van de bergen?" Ik wist vroeger nooit goed wat antwoorden toen men me die vraag stelde. Als kind ging ik samen met m’n ouders wandelen in de bergen, vakantie na vakantie. Ook nadien zocht ik steeds opnieuw de weidsheid van de bergen op. Ik hield van de bergtoppen. Hun schoonheid en kracht. Maar ook de zee trok me aan. Ik genoot van dagjes in en rond het water. Toen ik Anke ontmoette in Oostende, werd ik meteen verliefd. Op Anke én op de zee. De zee: haar weidsheid, haar schoonheid, haar kracht. Net zoals de bergen, maar dan vlakbij. Behalve onze passie voor elkaar, delen Anke en ik sindsdien ook een passie voor de zee. Als kers (of is het passievrucht?) op de taart, werd ik in 2018 eigenaar van de Loft, met zicht op het heerlijkste zwembad ter wereld. Wie langs wandelt, ziet me geregeld de golven induiken. Fantastisch toch!

Je volgende vakantie bij ons in Oostende? Bekijk nu....

We delen graag ons zeetje

Als nieuw samengesteld gezin brengen wij de tijd met onze 5 kinderen vaak door in het Appartement van Anke. Wanneer we slechts met ons tweetjes zijn, worden we meestal wakker in de Loft van Hans. Waar we ook verblijven en wakker worden, het is keer op keer enorm genieten. Dit unieke genot delen we heel graag met jou als huurder.

Anke? Of Hans?

Anke is de mama van Ilena en Jaane. Ze is de eigenares van Het Appartement en geeft les in het hoger onderwijs. Zij houdt er dus van om dingen uit te leggen en is een krak in organiseren. Als je vragen hebt of als je Het Appartement of De Loft wil boeken, zal zij je mailtjes en telefoons beantwoorden. Verwacht je aan een persoonlijk en warm contact. Hans is de vader van Jippe, Vitta en Chiel. Hij is de eigenaar van De Loft en is freelance journalist en ghostwriter. Ervaren in het schrijven van economische artikels, online content en boeken. Niet bang van digitale nieuwigheden bouwt hij deze website uit tot een contentplatform met informatie voor onze gasten en liefhebbers van de Belgische Kust.