Corona en je vakantie aan zee – Geniet zonder zorgen van je vakantie in Oostende!

meisje met vlieger op strand

(update van dit artikel op 25 oktober 2022)

Corona en je vakantie aan zee. Vanaf nu gelden er geen beperkende coronamaatregelen meer tijdens je vakantie in Oostende. Geniet weer ten volle dit jaar van voorjaar, zomer, najaar en winter 2022-2023.

Er gelden geen beperkende coronamaatregelen meer tijdens je vakantie op de zeedijk Oostende.

Enkel mondmaskers worden verplicht of aanbevolen volgens deze richtlijnen:

Het dragen van een mondmasker blijft enkel verplicht:

  • in zorginstellingen, apothekers, bij de dokter

Op drukke locaties blijft een mondmasker aangeraden voor mensen die medisch kwetsbaar zijn.

Wanneer er niet voldoende afstand kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondmasker voor iedereen aangeraden.

Check de coronamaatregelen in Oostende

 

Zin in een zorgeloze vakantie? Bekijk ons Appartement met zeezicht in Oostende. We verhuren ook een luxe studio aan de Belgische kust. Ontdek via deze link De Loft.

 

Voor wie even wil terugblikken op de vroegere situatie. We hebben deze oude blog bewaard. Lees hem nog even door en verbaas je over de vreemde tijd waarin wij met z’n allen toch hebben moeten leven. Corona aan zee… ’t was ons wat. Wat zijn we blij dat we nu weer normaal en ten volle mogen genieten van alle pracht op de Zeedijk van Oostende, het heerlijke strand en de altijd verrassende zee. Via deze live webcam kan je zelfs nu even naar ons zeetje kijken.

Corona aan zee. Maatregelen in 2020 en 2021

Wat verschilt het huidige ‘normaal’ enorm van hoe het er aan toe ging tijdens de voorbije jaren 2020 en 2021. Toen informeerden we jullie via deze blog over de invloed van corona op je vakantie aan zee in Oostende. Even terugkijken naar hoe het was? Dat kan via deze 9 vragen en antwoorden:


Corona drukt zijn stempel niet meer op de zomer zoals het virus dat deed in 2020. Ook vandaag zijn er coronamaatregelen te respecteren in Oostende.

Iedereen die Het Appartement en De Loft huurt, kan zonder veel beperkingen genieten van hun verblijf aan zee.

Je kunt altijd van de stad genieten. Ook het strand en de zee voor je vakantieappartement zijn vrij toegankelijk!

We sommen in dit artikel de belangrijkste maatregelen van de Stad Oostende op voor jullie, huurders van één van onze appartementen.

Geniet veilig van jullie welverdiende vakantie!

Hoe afstand bewaren aan zee?

De social distancing blijft overal verplicht. Iedereen moet 1,5 meter afstand blijven behouden met anderen op de zeedijk, op het strand en in de stad.

Voor de warme dagen raadt Oostende een strandzeil aan. Als gast van Het Appartement kan je het strandzeil lenen uit de garage. Je kunt zo je eigen plekje gemakkelijk afbakenen. Al zijn andere manieren om afstand te bewaren ook toegestaan.

Oostende zet in op een maximale spreiding van mensen over de verschillende stranden. Zo voorziet de stad om per dag tot 30.000 mensen toe te laten op dit geweldig stukje strand van onze Belgische kust.

Wie heeft toegang tot het strand van Oostende?

Alle stranden zijn vrij toegankelijk. Je moet enkel op absolute piekdagen  aanmelden op de drie drukste stranden tussen het Zeeliedenmonument en Thermae Palace Hotel. Dit zijn het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan Venetiaanse Gaanderijen).

Wie (in de zomer) voor Het Appartement en De Loft wil zonnebaden, zwemmen en spelen hoeft niet te reserveren. Ons strand behoort niet tot de drukste stranden van Oostende.

Wanneer moet je een mondmasker dragen?

Tijdens je vakantie in Oostende gelden dezelfde regels als in de stad of gemeente waar je woont.

Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen, op de markt, in de recyclageparken, in gebedshuizen en op begraafplaatsen.

Mondmaskers in het stadscentrum en op de zeedijk zijn verplicht bij drukte, wanneer mensen onvoldoende afstand kunnen houden van elkaar (minder dan 1,5 meter). Deze maatregel geldt in elke Belgische kustgemeente.

Een mondmasker is niet verplicht bij verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step. Ook wanneer je intensief sport, hoef je geen masker aan. Als je iets aan het eten of aan het drinken bent, hoef je geen mondmasker te dragen. Uiteraard moet je dan wel de nodige afstand houden van andere mensen.

Wie waakt over de coronamaatregelen?

De politie patrouilleert regelmatig op de Zeedijk. Ook zullen ze aanwezig zijn met een vaste uitvalsbasis op het strand.

Op de stranden zullen ‘beach teams’ actief zijn. Zij leiden alles in de goede banen en fungeren als eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen.

Ook hygiënische voorzieningen zoals handgel zullen beschikbaar zijn.

Welke restaurants zijn open?

Alle restaurants, snackbars en café’s in Oostendse zijn open. Zet je gezellig op het terras of haal af en eet in je vakantieappartement.

Wij als verhuurders steunen de oproep van de Stad Oostende en Economisch Huis om de lokale handelaars en horeca te steunen. Koop lokaal! En lekker.

Welke restaurants vind je vlakbij je vakantieappartement? Lees +15 winkels en horecazaken op minder dan 1 km van je vakantieappartement(Opent in een nieuwe browsertab

Mosselen met frietjes
Mosselen met frietjes afhalen? Check de lijst met Oostendse restaurants in dit artikel

Hoe winkelen in Oostende?

Oostende is meer dan strand, zee en zon. Shoppen is voor veel vakantiegangers een fijne activiteit.

Winkelen vormt alvast geen probleem. Je kan veilig winkelen in de stad. Je wordt geholpen door ‘shopping stewards’, een circulatieplan en telsystemen. Zo weet je dat er niet te veel mensen in de winkelstraten zijn.

In de populairste winkelstraat, de Kapellestraat, geldt een circulatieplan met éénrichtingsverkeer en een onderverdeling in zones. In sanitaire stations kunnen shoppers hun handen wassen.

Lees hier meer over veilig winkelen in Oostende

Waar vind je alle coronamaatregelen van de Stad Oostende?

Informeer je voor je verblijf over de maatregelen die in Oostende van kracht zijn. Stad Oostende somt alle maatregelen en mogelijkheden op hun website op.

Surf voor alle info over corona in Oostende naar www.oostende.be/coronavirus

Wanneer mogen vakantiegangers naar zee komen?

Wie een vakantieappartement huurt, wordt altijd toegelaten aan de kust. Aan dagjestoeristen wordt gevraagd om rekening te houden met de drukte aan de kust en op de treinen.

Op de druktebarometer van de kust zie je waar het minder druk is. De wijken die groen en lichtgroen kleuren, zijn bijzonder rustig. Check hier de druktebarometer van de kust voordat je op uitstap gaat!

Ben je van plan om met de trein naar zee te reizen en wil je zeker zijn van een zitplaats? Kies dan voor de Kust-Express. Dit is de oplossing van de NMBS waarmee je op voorhand plaatsen reserveert op rechtstreekse treinen naar Oostende, De Panne, Knokke en Blankenberge.

Heb je niet gereserveerd? Dan raadt de NMBS aan om de drukte en bezetting op jouw trein te checken vóór je vertrekt. Dit doe je via de NMBS-app. Kleurt de trein oranje of rood? Kies dan een andere trein of bestemming.

Comments are closed.