Corona en je vakantie aan zee: “Je bent zeker van je plek op het strand deze zomer in Oostende!”

meisje met vlieger op strand

Corona en je vakantie aan zee. Hoe moet het nu? “Huurders van vakantiewoningen zijn deze zomer zeker van hun plek op het strand.” Dat zegt het strandplan van de Stad Oostende. Ook eten afhalen en winkelen kan.

In dit artikel beantwoorden we deze 9 vragen over de invloed van corona op je vakantie aan zee in Oostende.


Het blijft nog even afwachten in welke mate corona de zomer van 2020 zal bepalen, maar vandaag hebben we goed nieuws voor iedereen die Het Appartement en De Loft huurt.

Je kunt altijd van het strand en de zee voor je vakantieappartement genieten!

We sommen in dit artikel de belangrijkste maatregelen van de Stad Oostende op voor jullie, huurders van één van onze appartementen.
We hopen alvast dat we jullie snel opnieuw mogen ontvangen… en dat je welverdiende vakantie kan doorgaan!

Hoe afstand bewaren aan zee?

De social distancing blijft ook deze zomer overal verplicht. Iedereen moet 1,5 meter afstand blijven behouden met anderen.

Oostende raadt een strandzeil aan. Als gast van Het Appartement kan je het strandzeil lenen uit de garage. Je kunt zo je eigen plekje gemakkelijk afbakenen. Al zijn andere manieren om afstand te bewaren ook toegestaan.

Oostende zet in op een maximale spreiding van mensen over de verschillende stranden. Zo voorziet de stad om per dag tot 30.000 mensen toe te laten op dit geweldig stukje strand van onze Belgische kust.

Wie heeft toegang tot het strand van Oostende?

Alle stranden zijn vrij toegankelijk. Je moet enkel op absolute piekdagen  aanmelden op de drie drukste stranden tussen het Zeeliedenmonument en Thermae Palace Hotel.

Wie voor Het Appartement en De Loft wil zonnebaden, zwemmen en spelen hoeft niet te reserveren. Ons strand behoort niet tot de drukste stranden van Oostende.

Lees hier het Totaalplan van Oostende

Hoe moet je een stukje strand reserveren?

Het aanmelden is en blijft volledig gratis, ook voor huurders van appartementen, hotelgasten en dagjestoeristen. Aanmelden kan online via www.visitoostende.be of telefonisch op een gratis nummer.

Na aanmelding krijg je een e-ticket dat gescand wordt aan de ingang van de drie stranden. 

Vind hier het antwoord op je vragen over de strandreservaties

Wie waakt over de coronamaatregelen?

De politie patrouilleert regelmatig op de Zeedijk. Ook zullen ze aanwezig zijn met een vaste uitvalsbasis op het strand.
Op de stranden zullen ‘beach teams’ actief zijn. Zij leiden alles in de goede banen en fungeren als eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen.

Ook hygiënische voorzieningen zoals handgel zullen beschikbaar zijn.

Welke restaurants zijn open?

Veel Oostendse restaurants en snackbars zijn open. Ze bieden de mogelijkheid aan tot afhalen of bezorgen van maaltijden.
Wij als verhuurders steunen de oproep van de Stad Oostende en Economisch Huis om de lokale handelaars en horeca te steunen. Koop lokaal! En lekker.

Ook de restaurants in de buurt van Het Appartement en De Loft verkopen meeneemgerechten. Maak het je lekker gemakkelijk! Kijk hiervoor op de menu’s die uithangen op het restaurant.

Deze lijst vertelt je waar je eten kan bestellen en afhalen in Oostende.

Mosselen met frietjes
Mosselen met frietjes afhalen? Check de lijst met Oostendse restaurants in dit artikel

Hoe winkelen in Oostende?

Oostende is meer dan strand, zee en zon. Shoppen is voor veel vakantiegangers een fijne activiteit.
Winkelen vormt alvast geen probleem. Sinds 11 mei kan je weer veilig winkelen. Je wordt geholpen door ‘shopping stewards’, een circulatieplan en telsystemen. Zo weet je dat er niet te veel mensen in de winkelstraten zijn.

In de populairste winkelstraat, de Kapellestraat, geldt een circulatieplan met éénrichtingsverkeer en een onderverdeling in zones. In sanitaire stations kunnen shoppers hun handen wassen.

Lees hier meer over veilig winkelen in Oostende

Waar vind je alle coronamaatregelen van de Stad Oostende?

Informeer je voor je verblijf over de maatregelen die in Oostende van kracht zijn. Stad Oostende somt alle maatregelen en mogelijkheden op hun website op.

Surf voor alle info over corona in Oostende naar www.oostende.be/coronavirus

Wanneer mogen vakantiegangers naar zee komen?

Wanneer we dit artikel postten, mochten wij als tweedeverblijvers voor het eerst weer naar zee. Wat hebben we ervan genoten. En we zagen vooral dat hier heerlijk veel ruimte is om veilig van een vakantie te genieten.
Bovendien snakt de plaatselijke middenstand naar jullie, vakantiegangers, als de beste klanten ter wereld!

We kijken dan ook samen met jullie uit naar de volledige opening van de Belgische Kust op 8 juni. Vanaf dan kunnen we jullie ten volle weer verwennen met onze luxueuze vakantieverblijven op de Zeedijk in Oostende.

Tot snel!
Anke en Hans

Comments are closed.