Rolstoelen toegankelijk

Onze appartementen aan zee zijn rolstoeltoegankelijk

Rolstoelgankelijk appartement aan zee? Dat vind je hier

Regelmatig wordt Het Appartement verhuurd aan een vakantieganger met rolstoel. Ook in De Loft verwelkomen we regelmatig gasten met een rolstoel. Of het appartement aan zee ook voor jou rolstoeltoegankelijk is? Toets je noden af aan de mogelijkheden in onze appartementen aan zee.

Het ruime Appartement aan zee is rolstoeltoegankelijk

Hier vind je het grondplan van ons appartement aan zee. Het is een ruim appartement met comfortabele slaapzetel in de living. Heel wat rolstoelgebruikers brengen er jaarlijks hun vakantie door. Bekijk of het ook voldoet aan jouw noden.

Liftdeur meet 88 cm

Eerlijk is eerlijk: we weten niet goed wat nodig is om een woning “rolstoeltoegankelijk” te noemen.

Wat we wel weten, is dat mensen die in een rolstoel zitten het appartement regelmatig huren.

Omdat jij het beste weet wat jouw behoeften zijn, hebben we een grondplan voorzien van onze vakantieverblijven met daarop de maten van alle doorgangen in de woning.
De liftdeur zelf heeft een doorgang van 88 cm. De inkomdeuren zijn breder.

appartement_grondplan_rolstoelen

Is onze luxe studio De Loft rolstoeltoegankelijk?

Hier vind je het grondplan van onze luxe studio aan zee. Bekijk of het voldoet aan jouw noden.

Lichte helling aan De Loft

Ook in De Loft hebben we al mensen met een rolstoel verwelkomd. Het is dus rolstoeltoegankelijk. Maar alles hangt af van jouw noden en wensen.

Met een rolstoel op vakantie komen in de Loft is iets minder gemakkelijk dan in Het Appartement. Maar het is zeker niet onmogelijk.

Een nadeel is dat er aan de inkom langs de Zeedijk een trap met zes treden is. Deze trap omzeil je wanneer je de achteringang neemt via de Troonstraat. Je neemt er de lichte helling.

Vervolgens kom je uit op de kelderverdieping van het gebouw. Daar kan je meteen de lift nemen naar de 5de verdieping. De lift is 85 cm diep en 100 cm breed. De deur van de lift is 74,5 cm breed. De voordeur van de Loft is 81 centimeter breed.

In de living en keuken van de Loft kan je je vlot bewegen met een rolstoel. Langs het bed kan je echter niet rijden met een rolstoel. Ook het toilet is niet groot genoeg om erin te rijden met een rolstoel. Alles hangt ervan af hoe mobiel je bent. De meeste rolstoelpatiënten die naar de Loft komen, hebben de rolstoel bijvoorbeeld wél nodig om tot boven te geraken en om zich in de leefruimte te bewegen, maar niet om naar het toilet of om naar bed te gaan.

De Loft_rolstoeltoegankelijk_trap_zeedijk
6 treden aan vooringang
De Loft_rolstoeltoegankelijk_helling_troonstraat
Lichte helling aan achterzijde
Wanneer kom je met de rolstoel op vakantie aan zee?

Meer vragen, oa over rolstoeltoegankelijkheid?

Kijk op onze FAQ-pagina. Je vindt er de antwoorden op de meest gestelde vragen.