Werken aan zee? Goed idee! 7 redenen om te vergaderen en te werken in Oostende

Werkvakantie_7 redenen vergaderen werken in Oostende

Werken aan zee is een fantastisch idee. Je kan bij ons je bureau met zeezicht huren. Je kan vergaderen met de zilte zeelucht, brainstormen na een verfrissende duik in de golven, je visie ontwikkelen met de frisse wind nog in je haren. VisitOostende somt 6 redenen om te vergaderen aan de kust op. Maar volgens ons zijn ze een belangrijke reden vergeten. Ontdek in dit artikel de extra reden die u voor Oostende doet kiezen… ook als werkvakantie!

© Hans Hermans, Anke Dewilde

Oostende is zon, zee en strand. Dat ontdek je tijdens je vakantie op een appartement op de Zeedijk. Maar de Koningin der Badsteden ligt ook tijdens je werkweek aan de kust! Werken aan zee is een fantastische combinatie.

Wist je dat de kuststad een zee heeft aan mogelijkheden voor bedrijven, ondernemers, CEO’s en kaderleden die een originele plek zoeken voor meetings, congressen, teambuildings, inspiratiedagen en een heuse werkvakantie?

Ontdek in dit artikel de 7 redenen waarom Oostende jouw volgende locatie wordt voor een vergadering, teambuilding en/of inspirerende werkweek!

Reden 1.
Geen of nauwelijks file richting kust

Terwijl het hele land stilstaat tijdens de ochtend en avondspits, merken Visit Oostende en iedereen die naar de kust rijdt op een weekdag weinig tot geen files op richting Oostende. Filevrij werken aan zee, dus.

Op de meeste dagen rijd je vlot naar de kust om te vergaderen of een congres bij te wonen. Bovendien brengt de autosnelweg je tot in het centrum van de stad. Even snel ben je aan je gehuurd appartement op de zeedijk.

Reden 2.
Zee en strand wekken inspiratie op voor werken aan zee

De tweede reden vind je bij het zee en het strand. Deze werken ontspannend en inspirerend. Zelfs al kom je naar Oostende voor een meeting of congres, toch bekruipt je altijd wel het vakantiegevoel. Even tussenin haal je een frisse neus op. Of je maakt aansluitend wat tijd voor een langere wandeling op de zeedijk of het strand. Dat is pas ontspannen en brainstormen.

Net zo goed vergader je met zicht op zee.

Reden 3.

Stoere teambuildings zoals zeilwagenrijden, kiting en zeilen

Oostende is meer dan dé congres- en seminariestad aan zee. Het is voor Belgische bedrijven dé teambuildingstad aan de Belgische Kust. Het strand, de zeedijk en de zee lenen zich natuurlijk perfect voor teambuildingactiviteiten die je nergens anders kan doen.

Hiervoor vind je heel wat mogelijkheden. Populaire activiteiten zijn: zoektochten op gocarts, kite-initiaties, zeilwagenrijden, raften op zee, zeilen en varen met speedboten.

Welke activiteit doe jij tijdens je volgende teambuilding?

Reden 4.
Grote congrescentra met ook kleine zalen

Weinig congrescentra zijn zo polyvalent als het Kursaal Oostende en De Grote Post. Beide locaties hebben een zeer grote capaciteit in één zaal én veel verschillende ruimtes. Hierdoor kan je groepen opsplitsen voor diverse workshops en vergaderingen. Dynamisch werken aan zee heet zoiets 😉

Reden 5.
Werken aan zee op originele locaties mét catering

Voor wie locaties ‘buiten het ordinaire’ zoekt, heeft Oostende een paar speciale alternatieven. Wist je dat Fort Napoleon volledig afgehuurd kan worden voor een familiedag met de ganse firma? Tegelijkertijd is het uiterst geschikt voor tal van teambuildingactiviteiten, seminaries,…

Het eigentijdse restaurant met een capaciteit tot 80 personen is daarbij een minder bekende, maar sterke troef. Dit neemt graag de volledige catering voor je evenement op zich.

Galerie BeauSite is dan weer speciaal door de architecturale structuur en art déco setting met zicht op zee. Je kan er lekker dineren in een gezellig kader. Het leent zich ook perfect voor recepties, productvoorstellingen, persconferenties,…. Ook teambuildings zoals een kook- of schilderworkshop zijn mogelijk.

Wellington Hippodroom is onze derde originele locatie. Met zicht op de paardenrenbaan organiseer je een beurs, conferentie, avondfeest en veel meer. Op 2 juli 2018 vindt er trouwens Oostende Koerse plaats. Dat is 9 maandagen lang spannende paardenkoersen en topambiance aan zee.

Op Meet in Oostende vind je ook andere mooie locaties om te vergaderen en congressen te houden.

Reden 6.
Grote events voor informele avonden met zakenpartners

Zoek je naar een gelegenheid om je klanten en zakenrelaties in een minder formele sfeer uit te nodigen? Ook dat kan! Bekijk dan eens de unieke evenementen in Oostende.

Filmfestival Oostende, Oostende Koerse en Oostende voor Anker bieden alle faciliteiten en mogelijkheden voor een gezellige avond met je contacten. Dit zullen je zakenrelaties zeker appreciëren.

Er zijn trouwens het hele jaar door mogelijkheden om je klanten uit te nodigen in Oostende. Denk bijvoorbeeld aan de VIP-mogelijkheden die voetbalclub KVO en basketbalploeg BCO bieden.

Reden 7.
Luxueus appartement voor werkvakantie

En de laatste reden om van Oostende je plek te maken om zowel inspiratie te vinden als om rustig te werken, even afgezonderd van de drukte van elke dag? Wel, de moderne en luxueuze huurappartementen op de Zeedijk zijn een niet te onderschatten troef.

Geef jezelf even de ruimte om te doen wat echt belangrijk is, om je strategische plannen op te maken, je mensen te evalueren en te dromen over de toekomst van jezelf of je bedrijf. Werken aan zee is jezelf focus geven.

Om je de moeilijke zoektocht naar een ruim, proper en modern appartement te besparen, stellen we je ons Appartement met zeezicht op de Zeedijk in Oostende voor. Boek je verblijf ruim op voorhand, neem de lift naar het mooie Appartement op de zesde verdieping of De Loft op de vijfde, zet gratis je tasje koffie en geniet van het fenomenale zeezicht tijdens het werken.

Gastvrouw Anke en gastheer Hans wensen je alvast inspirerende strandwandelingen, werkgenot en groeiplannen tijdens je meest geïnspireerde werkweek van het jaar.

Boek nu je verblijf aan zee in Oostende

© Dit artikel is geschreven voor Appartement met zeezicht door Freelance journalist Hans Hermans

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.