Toegankelijk voor rolstoelen

Regelmatig huren vakantiegangers met rolstoel onze appartementen

Regelmatig wordt Het Appartement verhuurd aan een vakantieganger met rolstoel. In De Loft verwelkomen we binnenkort onze eerste gast met een rolstoel. Bekijk op deze grondplannen of de afmetingen ook goed zijn voor jou.

Grondplan van Het Appartement

Liftdeur meet 88 cm

Eerlijk is eerlijk: we weten niet goed wat nodig is om een woning “rolstoeltoegankelijk” te noemen.

Wat we wel weten, is dat mensen die in een rolstoel zitten het appartement regelmatig huren.

Omdat jij het beste weet wat jouw behoeften zijn, hebben we een grondplan voorzien van onze vakantieverblijven met daarop de maten van alle doorgangen in de woning.
De liftdeur zelf heeft een doorgang van 88 cm. De inkomdeuren zijn breder.

appartement_grondplan_rolstoelen

Grondplan van De Loft

Lichte helling aan De Loft

Ook in De Loft hebben we al mensen met een rolstoel verwelkomd. Maar alles hangt af van jouw noden en wensen.

Met een rolstoel op vakantie komen in de Loft is iets minder gemakkelijk dan in Het Appartement. Maar het is zeker niet onmogelijk.

Een nadeel is dat er aan de inkom langs de Zeedijk een trap met zes treden is. Deze trap omzeil je wanneer je de achteringang neemt via de Troonstraat. Je neemt er de lichte helling.

Vervolgens kom je uit op de kelderverdieping van het gebouw. Daar kan je meteen de lift nemen naar de 5de verdieping. De lift is 85 cm diep en 100 cm breed. De deur van de lift is 74,5 cm breed. De voordeur van de Loft is 81 centimeter breed.

In de living en keuken van de Loft kan je je vlot bewegen met een rolstoel. Langs het bed kan je echter niet rijden met een rolstoel. Ook het toilet is niet groot genoeg om erin te rijden met een rolstoel. Alles hangt ervan af hoe mobiel je bent. De meeste rolstoelpatiënten die naar de Loft komen, hebben de rolstoel bijvoorbeeld wél nodig om tot boven te geraken en om zich in de leefruimte te bewegen, maar niet om naar het toilet of om naar bed te gaan.

De Loft_rolstoeltoegankelijk_trap_zeedijk
6 treden aan vooringang
De Loft_rolstoeltoegankelijk_helling_troonstraat
Lichte helling aan achterzijde
Wanneer kom je op vakantie?

Vragen?

Kijk eerst op onze FAQ-pagina. Je vindt er de antwoorden op de meest gestelde vragen.