“Zonsondergang boven de Noordzee. Fantastisch om hier foto’s te nemen”

Karen-Ravache_gast_seamore

“Voorbijvliegende meeuwen. Het zoute water dat opspat tegen de golfbreker. De golven die onophoudelijk op het strand rollen… Dat fotograferen is zo fijn.”

Dat ontdekte Karen Ravache, vakantiegast in ons appartement, tijdens haar vakantie in het appartement met zeezicht in Oostende. Voor het eerst nam ze haar professionele camera mee. “Echt heerlijk.”

Karen-Ravache_gast_seamore
Zonsondergang bekeken vanuit het Appartement met zeezicht in Oostende © Karen Ravache

Karen Ravache is één van onze vaste gasten in het vakantieappartement Seamore op de Zeedijk in Oostende. Ze stuurde ons haar foto’s en blogpost na haar verblijf.

Het was zo fijn om lezen, dat we haar verhaal graag met onze andere gasten delen.

“Ik heb altijd graag foto’s genomen”, vertelt Karen. “Sinds vier jaar heb ik me er intensiever op toegelegd, sinds toen ik mijn hondje heb. Maar het beestje liet zich allesbehalve simpel vastleggen. Ze ging steeds op de loop.

Wanneer kom je zelf genieten van de mooiste zonsondergang ter wereld? Met een glaasje wijn in de hand kijk je vanaf het Appartement en de Loft zo naar de laatste minuten van de zon.

Check hier de beschikbaarheid van onze vakantieverblijven-met-zicht-op-zonsondergang.

Twee jaar later begon ik vlinders te kweken”, vervolgt Karen. “Maar ook zij zijn niet eenvoudig te fotograferen. Hun vleugels fladderen veel te snel. De camera van mijn smartphone kon die snelheid niet volgen.

oostende_vlinder_karen-ravache
Fotograferen van vlinders lukt wel met een professionele camera. © Karen Ravache

De oplossing? Een professionele camera. Ik heb gespaard voor een Canon EOS 77d. Waw, daar heb ik nu eens geen spijt van. Dat is wat anders dan een smartphone. Elke snelle beweging kan je vastleggen, zelfs die van bijvoorbeeld de kolibrievlinder. Zelden kan je daar de vleugels van zien, maar nu met de juiste camera lukt het me perfect!

In oktober kon ik mijn gloednieuwe camera voor het eerst aan zee uitproberen, tijdens onze jaarlijkse twee weken vakantie op het appartement van Anke. We hebben sowieso een prachtig zicht vanuit het appartement Seamore! En nu was het ook nog eens schitterend weer begin oktober.

Wat heb ik er van genoten. De Noordzee zelf geeft me al zoveel rust en vrijheid. Wanneer ik dit nu kan combineren met mijn hobby, is de vakantie helemaal af.

Karen-Ravache_gast_seamore
Onze vakantieganger Karen fotograaft deze heldere zonsondergang in Oostende © Karen Ravache

Hoe leuk is het om foto’s te nemen van spelende honden. Fascinerend en lachwekkend, vind ik ze.

Even spontaan probeer ik kinderen en volwassenen te fotograferen. Zo’n foto’s zijn altijd leuker dan die foto’s waarop je zegt wanneer ze moeten lachen. Verder laat ik me inspireren door de verschillende seizoenen. Mmmm, zo fijn om me uit te leven en te genieten van mijn cameralens!

En leuk dat mijn foto’s nu op de website van appartement-met-zeezicht gepubliceerd worden nadat Anke me vertelde dat de foto’s wel recht uit de boekskes leken te komen.

Hihi, ze hebben nog nooit in de boekskes gestaan dus ik ben ontzettend fier dat jullie mijn foto’s op jullie website plaatsen ?.

oostende_zee_vakantie_Karen-Ravach_zeemeeuw_golfbreker
Meeuwen aan het strand van Oostende © Karen Ravache

De zonsondergang vond ik het ideale moment om de timelaps-functie van mijn toestel uit te testen. De zon was zo intens rood. Eens mijn toestel ingesteld stond, was het heel magisch en rustgevend. Ik zette mijn stoeltje erbij, nam een drankje in de hand en genoot met volle teugen.

Volgend jaar kom ik me weer uitleven met mijn camera. Ik beeld me nu al in hoe ik hem richt op de ondergaande zon, op het strand, de Noordzee, de meeuwen…

Ik tel nu al af naar de leuke vakantie. Dan kom ik weer genieten van de vrije natuur.”

Bedankt voor je foto’s en artikel, Karen! We hebben ze met plezier op onze fotopagina geplaatst. Bekijk ze hier!
Tot volgend jaar!

Je timelaps hebben we op YouTube gezet. Bekijk ze hier.

Zonsondergang bekeken vanuit het Appartement met zeezicht in Oostende © Karen Ravache

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.