Zand op sporen kusttram? De nieuwe zandzuiger lost het op

De-Lijn_kusttram_zandzuiger

Zand is fijn om in te spelen en om zandkastelen mee te bouwen. Maar het is een ramp tussen je boterhammen en een ramp op de sporen van de kusttram. De Lijn lost alvast dit laatste probleem op met een nieuwe en krachtige zandzuiger.

De Kusttram krijgt eind 2019 een nieuwe en krachtige zandzuiger. Met het voertuig zal De Lijn trambeddingen reinigen en vuil en afval opzuigen, zegt de openbare vervoersmaatchappij. Bij grote zandophopingen zet De Lijn een grondverzetmachine en vrachtwagen in om de sporen en bedding zandvrij te maken.

Sporen water en zandvrij

De zandzuiger reinigt de sporen en omliggende zones met zuigkracht en waterjets. Daarnaast heeft hij ook een hogedrukpistool om de wissels te reinigen en een zuigslang om rioolputten te ontstoppen. Dit is nodig om sporen weer watervrij te krijgen na hevige regenval. Sommige afvoerputjes langs de sporen raken dan verstopt, waardoor het spoor onder water komt te staan. De vrachtwagen heeft een vergaarbak van 6,5 kubieke meter voor alle opgezogen zand en vuil. Het geruimde zand wordt afgevoerd en gefilterd. Daarnaast is er een watertank van 2000 liter die de spuitmonden voedt.

Tot vandaag maakt een grondverzetmachine de sporen van de Kusttram weer zandvrij bij grote zandophopingen. Deze zien we op de foto aan het werk.

Je verplaatsing plannen met de kusttram? Hier verzamelen we voor jou alle info over de kusttram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.