Nieuws & Blog

De Panne_wandelen

Onze 3 favorieten wandelingen in De Panne

Jong en oud reizen naar De Panne voor Plopsaland. Toch is de laatste grote Belgische kustgemeente voor de Franse grens veel meer dan een pretpark. In deze blog geven we je onze drie favoriete wandelingen mee.

 

Als we gaan wandelen in De Panne beginnen we steevast aan zee. Of wat dacht je? Er gaat weinig boven een langgerekte strandwandeling 😉

 

Van daaruit trekken we het unieke duinengebied in. Trek je mee je wandelschoenen aan?

 

Wandeling 1. het uitgestrekte Westhoekreservaat

We beginnen langs het strand om vervolgens een stuk van het Westhoekreservaat te verkennen. Dit reservaat vormt samen met het Calmeynbos, de Krakeel- en Oosthoekduinen het grootste aaneengesloten duinenmassief van onze Belgische kust.

Wandeling 2. de waardevolle fossiele duinen van Cabour

De fossiele duinen van Adinkerke zijn zowel gekend als de Cabourduinen en Garzebekeveld. , zijn één van de best bewaarde fossiele duingebieden van Noordwest-Europa. Sommige delen van dit 107,5 hectare groot gebied zijn al 5000 jaar oud! Leuk voor de kinderen is de speelzone in Garzebekeveld.

Wandeling 3. de Oosthoekduinen

In de Oosthoekduinen wandelen we door een 80 hectare groot duin- en bosgebied. Droge mosduinen en duingraslanden zetten er de toon. Het Artiestenpad is echt de moeite. Ook hier speelzones!

 

Informeer je zeker ook over het mindermobielenpad als je minder te been bent of met een buggy of rolstoel op pad bent.

 

Op zoek naar een recente wandelkaart van De Panne?

Ze is gratis te downloaden op onze pagina over De Panne

Wij hebben net een prachtige week met onze kleinkinderen doorgebracht - Heel mooi appartement met zeezicht en alles ruim aanwezig - Zelfs met slecht weer kan je nog steeds genieten van het mooie zeezicht Zeer praktische keuken met alle nodige toestellen en keukengerei - Ruime slaapkamers en goede bedden - Apart gastentoilet is steeds welkom - Het appartement is eveneens voorzien van een garage - De ligging is top ! ook voor de kinderen, het strand is niet te druk - Er kan eveneens gebruik gemaakt worden van 4 stoeltjes en een windscherm om op het strand heerlijk te vertoeven - Zeer duidelijke afspraken met de vriendelijke eigenaars - alles tot in de puntjes geregeld !! Proficiat en bedankt naar de eigenaars toe ;-) !!

Patrick Mombaers
gratis beddengoed_actie_loft
De-Lijn_kusttram_zandzuiger

Zand op sporen kusttram? De nieuwe zandzuiger lost het op

Zand is fijn om in te spelen en om zandkastelen mee te bouwen. Maar het is een ramp tussen je boterhammen en een ramp op de sporen van de kusttram. De Lijn lost alvast dit laatste probleem op met een nieuwe en krachtige zandzuiger.

De Kusttram krijgt eind 2019 een nieuwe en krachtige zandzuiger. Met het voertuig zal De Lijn trambeddingen reinigen en vuil en afval opzuigen, zegt de openbare vervoersmaatchappij. Bij grote zandophopingen zet De Lijn een grondverzetmachine en vrachtwagen in om de sporen en bedding zandvrij te maken.

Sporen water en zandvrij

De zandzuiger reinigt de sporen en omliggende zones met zuigkracht en waterjets. Daarnaast heeft hij ook een hogedrukpistool om de wissels te reinigen en een zuigslang om rioolputten te ontstoppen. Dit is nodig om sporen weer watervrij te krijgen na hevige regenval. Sommige afvoerputjes langs de sporen raken dan verstopt, waardoor het spoor onder water komt te staan. De vrachtwagen heeft een vergaarbak van 6,5 kubieke meter voor alle opgezogen zand en vuil. Het geruimde zand wordt afgevoerd en gefilterd. Daarnaast is er een watertank van 2000 liter die de spuitmonden voedt.

Tot vandaag maakt een grondverzetmachine de sporen van de Kusttram weer zandvrij bij grote zandophopingen. Deze zien we op de foto aan het werk.

Je verplaatsing plannen met de kusttram? Hier verzamelen we voor jou alle info over de kusttram

Zeedijk_Strand_fietsen

Activiteiten op de Zeedijk in Oostende

Je vakantieverblijf op de Zeedijk in Oostende is perfect om de Koningin der Badsteden te verkennen. Er valt heel wat te bezoeken en te beleven voor jong en oud. Er zijn de jaarlijks weerkerende evenementen zoals Kids@Oostende, Theater aan zee en vuurwerk op maandag. En zijn er de vaste waarden zoals het Fort Napoleon, MU.Zee Kunstmuseum aan Zee, Mercator Zeilschip, Atlantikwall en Earth Explorer. In het centrum van de stad zijn de winkels dagelijks open. Ook ‘shoppen op zondag’ behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek hier meer tips over de Zeedijk in Oostende

JOY ANNA THIELEMAN_appartement-met-zeezicht_credit Joy Thielemans

Joy Anna Thielemans: “Voel me hier zo thuis”

“Lang geleden dat ik me op een ‘weekje getaway’ zo thuis heb gevoeld. Alles is aanwezig, het zicht is ongelooflijk, de dagelijkse strandwandeling heerlijk en het hele appartement is tip top in orde. Ik mis het al, enorm hard. Ik kom terug! En snel. Liefs, J.”

Fotocredit Joy Anna Thielemans

Werkvakantie_7 redenen vergaderen werken in Oostende

Je volgende werkvakantie? 7 redenen om te vergaderen en te werken in Oostende

VisitOostende somt 6 redenen om te vergaderen aan de kust op. Maar volgens ons zijn ze een belangrijke reden vergeten. Ontdek in dit artikel de extra reden die u voor Oostende doet kiezen… ook als werkvakantie!

 

© Hans Hermans, Anke Dewilde

 

Oostende is zon, zee en strand. Dat ontdek je tijdens je vakantie op een appartement op de Zeedijk. Maar de Koningin der Badsteden ligt ook tijdens je werkweek aan de kust!

Wist je dat de kuststad een zee heeft aan mogelijkheden voor bedrijven, ondernemers, CEO’s en kaderleden die een originele plek zoeken voor meetings, congressen, teambuildings, inspiratiedagen en een heuse werkvakantie?

 

Ontdek in dit artikel de 7 redenen waarom Oostende jouw volgende locatie wordt voor een vergadering, teambuilding en/of inspirerende werkweek!

 

Reden 1.
Geen of nauwelijks file richting kust

Terwijl het hele land stilstaat tijdens de ochtend en avondspits, merken Visit Oostende en iedereen die naar de kust rijdt op een weekdag weinig tot geen files op richting Oostende. Op de meeste dagen rijd je vlot naar de kust om te vergaderen of een congres bij te wonen. Bovendien brengt de autosnelweg je tot in het centrum van de stad. Even snel ben je aan je gehuurd appartement op de zeedijk.

Reden 2.
Zee en strand wekken inspiratie op

Zee en strand werken ontspannend en inspirerend. Zelfs al kom je naar Oostende voor een meeting of congres, toch bekruipt je altijd wel het vakantiegevoel. Even tussenin haal je een frisse neus op. Of je maakt aansluitend wat tijd voor een langere wandeling op de zeedijk of het strand. Dat is pas ontspannen en brainstormen.

Net zo goed vergader je met zicht op zee.

Reden 3.

Stoere teambuildings zoals zeilwagenrijden, kiting en zeilen

Oostende is meer dan dé congres- en seminariestad aan zee. Het is voor Belgische bedrijven dé teambuildingstad aan de Belgische Kust. Het strand, de zeedijk en de zee lenen zich natuurlijk perfect voor teambuildingactiviteiten die je nergens anders kan doen.

Populaire activiteiten zijn: zoektochten op gocarts, kite-initiaties, zeilwagenrijden, raften op zee, zeilen en varen met speedboten.

Welke activiteit doe jij tijdens je volgende teambuilding?

Reden 4.
Grote congrescentra met ook kleine zalen

Weinig congrescentra zijn zo polyvalent als het Kursaal Oostende en De Grote Post. Beide locaties hebben een zeer grote capaciteit in één zaal én veel verschillende ruimtes. Hierdoor kan je groepen opsplitsen voor diverse workshops en vergaderingen. Dynamisch werken heet zoiets 😉

Reden 5.
Originele locaties mét catering

Voor wie locaties ‘buiten het ordinaire’ zoekt, heeft Oostende een paar speciale alternatieven. Wist je dat Fort Napoleon volledig afgehuurd kan worden voor een familiedag met de ganse firma? Tegelijkertijd is het uiterst geschikt voor tal van teambuildingactiviteiten, seminaries,…

Het eigentijdse restaurant met een capaciteit tot 80 personen is daarbij een minder bekende, maar sterke troef. Dit neemt graag de volledige catering voor je evenement op zich.

Galerie BeauSite is dan weer speciaal door de architecturale structuur en art déco setting met zicht op zee. Je kan er lekker dineren in een gezellig kader. Het leent zich ook perfect voor recepties, productvoorstellingen, persconferenties,…. Ook teambuildings zoals een kook- of schilderworkshop zijn mogelijk.

Wellington Hippodroom is onze derde originele locatie. Met zicht op de paardenrenbaan organiseer je een beurs, conferentie, avondfeest en veel meer. Op 2 juli 2018 vindt er trouwens Oostende Koerse plaats. Dat is 9 maandagen lang spannende paardenkoersen en topambiance aan zee.

Op Meet in Oostende vind je ook andere mooie locaties om te vergaderen en congressen te houden.

Reden 6.
Grote events voor informele avonden met zakenpartners

Zoek je naar een gelegenheid om je klanten en zakenrelaties in een minder formele sfeer uit te nodigen? Bekijk dan eens de unieke evenementen in Oostende.

Filmfestival Oostende, Oostende Koerse en Oostende voor Anker bieden alle faciliteiten en mogelijkheden voor een gezellige avond met je contacten. Dit zullen je zakenrelaties zeker appreciëren.

Er zijn trouwens het hele jaar door mogelijkheden om je klanten uit te nodigen in Oostende. Denk bijvoorbeeld aan de VIP-mogelijkheden die voetbalclub KVO en basketbalploeg BCO bieden.

Reden 7.
Luxueus appartement voor werkvakantie

En de laatste reden om van Oostende je plek te maken om zowel inspiratie te vinden als om rustig te werken, even afgezonderd van de drukte van elke dag? Wel,de moderne en luxueuze huurappartementen op de Zeedijk zijn een niet te onderschatten troef. Geef jezelf even de ruimte om te doen wat echt belangrijk is, om je strategische plannen op te maken, je mensen te evalueren en te dromen over de toekomst van jezelf of je bedrijf.

 

Om je de moeilijke zoektocht naar een ruim, proper en modern appartement te besparen, stellen we je ons Appartement met zeezicht op de Zeedijk in Oostende voor. Boek je verblijf ruim op voorhand, neem de lift naar het mooie Appartement op de zesde verdieping of De Loft op de vijfde, zet gratis je tasje koffie en geniet van het fenomenale zeezicht tijdens het werken.

 

Gastvrouw Anke en gastheer Hans wensen je alvast inspirerende strandwandelingen, werkgenot en groeiplannen tijdens je meest geïnspireerde werkweek van het jaar.

Boek nu je verblijf aan zee in Oostende

 

© Dit artikel is geschreven voor Appartement met zeezicht door Freelance journalist Hans Hermans

“Super appartement. Mooi en comfortabel. Prachtig uitzicht. Correcte dame des huizes Anke, vriendelijk en dankbaar. De bubbels waren een warm onthaal. Met weinig woorden hebben ik en mijn kleindochter een super verlof gehad. Bedankt Anke voor alles.”

Mieke en Nell
vakantieappartement_oostende_jpeg

“Vijf sterren waard”

“Het appartement is top, een vijf – sterren waard. Twee volwaardige slaapkamers, een volledig ingerichte keuken, modern interieur, uniek vergezicht, een garage en een betrouwbare verhuurster. Oprechte dank en tot weldra!”

Royal Galleries in Oostende, Belgium. The Galleries were completed in 1906 on the orders of King Leopold II of Belgium.

Leuk je vakantie op met deze 5 weetjes over de Koninklijke Gaanderijen van Oostende

Wie in Oostende logeert in een huurappartement op de Zeedijk wandelt gegarandeerd door de Koninklijke Gaanderijen. Dit pareltje van de gecontesteerde Koning Leopold II is helaas in vervallen staat. Maar wie weet is de echte renovatie eindelijk in zicht. Wat weet je nog over deze unieke wandelboulevard?

© Hans Hermans, Anke Dewilde

Plezier je gezelschap en jezelf met deze 5 weetjes over de Koninklijke Gaanderijen van Oostende.

#1. Koning Leopold II wilde niet in de regen wandelen

Ooit waren de gaanderijen niet toegankelijk voor het gewone volk. Toen de Belgische koning Leopold II de Koninklijke Gaanderijen in Oostende liet bouwen tussen 1902 en 1906 had hij vooral zichzelf en zijn hoge gasten in gedachten. Hij wilde een passage die hen meer beschermde tegen regen en wind wanneer zij naar de renbaan wandelden een beetje verder aan zee.

De zuilengangen met Dorische zuilen van ongeveer 380 m lang eindigen aan beide kanten met een gesloten paviljoen met salon.

#2. Renovatie kost tot 80 miljoen euro

De Venetiaanse Gaanderijen op de zeedijk in Oostende zijn helaas in verval, net zoals het Thermae Palace Hotel dat gebouwd werd in 1932 en 1933 door de Oostendse architect André-Louis Daniëls. Een renovatie zou de stad Oostende en het Vlaams Gewest maar liefst 70 tot 80 miljoen euro kosten.

Maar er is hoop op beterschap. De huidige uitbaters, de familie Vanmoerkerke, zit in pole-position om het hotel te kopen. De Oostendse ondernemersfamilie wil het renoveren tot een luxehotel met 100 hotelkamers, twee binnenzwembaden, een buitenzwembad en spa- en wellnessfaciliteiten.

#3. Altijd een gratis tentoonstelling

Een van de twee gaanderijen vormt een permanente en openbare galerie voor kunstenaars. Als wandelaar word je regelmatig verrast door grote foto’s en kunstwerken. Sta er even bij stil. Ontdek de diepere laag of geniet gewoon van de schoonheid.

Een opmerkelijke fotoreeks werd gemaakt door het Zwitserse kunstenaarskoppel Lea Lund en Erik K. Als een stijlvolle heer en evenwichtskunstenaar poseert Erik K in kostuum op bekende plekken van Oostende.

“Oostende heeft een heel specifieke ziel”, zeggen Lea Lund en Erik K in dit interview. “De geest van Ensor en Spilliaert is nog goed voelbaar. Oostende bezoek je niet zomaar. Het is een stad met een ietwat vreemde charme, die meteen betovert en waar je verliefd op wordt. Vandaar ook de titel van onze expo: Ostende, mon amour. In deze expo zijn enkel foto’s te zien die genomen zijn in Oostende.”

Kamagurka hield er zijn eerste grote expositie in Oostende: Opgepast Werken.

#4. Filmsterren en BV’s liggen er te zonnen

Voor de galerijen spot je altijd BV’s. Veerle Baetens, Matthias Schoenaerts, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Wim Opbrouck, Chris Lomme en Jo De Meyere, de gebroeders Dardenne, enzovoort. Allen kregen ze er een ster in de Walk of Fame tijdens het Filmfestival van Oostende.

Ook internationale filmsterren liggen er dag in dag uit in de zon… of regen: Pierce Brosnan, Willeke Van Ammelrooy, Jane Birkin, Sofie Gråbøl,…

Hoeveel sterren kent u? Welke films van hen hebt je al gezien?

#5. Koningspark brengt rust aan zee

Achter de Venetiaanse Gaanderijen ligt het Koningspark verstopt. Voor wie even de zee graag links laat liggen, vindt een heerlijke oase van groen en rust. Het openbare park ligt tussen de Koninginnelaan, de Koningin Astridlaan, de Venetiaanse Gaanderijen en de terreinen van de voormalige Koninklijke Villa. Bekijk het Koningspark hier alvast op Google.maps.

De vroegere privé-tuin van de Koninklijke Chalets van Leopold II en later de Koninklijke Villa is heraangelegd als een Japanse tuin, voorzien van tennis- en petanquebaan.

Het is een wandeltuin waarin je verschillende landschappen ontdekt. De prachtige vijver in de vorm van een schildpad vormt het hart van de tuin.

De moeite om te ontdekken, ideaal om tot rust te komen. Bezoek de site van Visit Oostende voor de openingsuren.

© Dit artikel is geschreven voor Appartement met zeezicht SeaMore door Freelance journalist Hans Hermans